Anti - autó Casting vénák adalékanyagok

Autó henger, hengerfej, a belépő és kilépő, esőkabát üreg és forró rész, a belső sarokban, a gyakori ritkítás ez a vénák hibák, mert az üreg burr helyzete nehéz kitisztítani a Tanszék gyártása hibák is akadályozza a normális áramlását a hűtővíz, komoly oka a motor, hogy éget a henger; a kipufogógáz a csatorna befolyásolják a légutak vortex jellemzőit, komolyan befolyásolja a teljesítményt a motor, így megoldani a vénák hibák, hengerfej és más autó casting ez elengedhetetlen.

Először is, a vénák hibamedián okai

: 573 ℃ a kvarc homok megy egy α-kvarc β-kvarc kristály átmenet. A hőmérsékleti stressz okozta bővülése Fázisváltós repedés a felület, a homok mag vezet, és az olvadt vas behatol a kiváló formában a vénák. Az alapvető feltételeit az erek jönnek létre, az egyik a hőmérsékleti stressz által a fázisban változás terjeszkedés nagyobb, mint a homok alapvető felületi erő; a második az olvadt vas folyékony és elegendő rugalmasság. A vénák hiba egyfajta bővítése típus casting hibák, a termelés példában az 1. Általában úgy vélik, hogy: minél magasabb az eredeti homok SiO2, a komolyabb tartalmának ① a vénák hibák. (2) a magasabb koncentrációja az eredeti homok, a súlyosabb az emléktábla hibák. ③ Minél magasabb a szakadó hőmérsékletet, a súlyosabb az erek hibák. De az öntési hőmérséklet határozza meg a casting szerkezet, falvastagság szerint, nem lehet önkényesen megváltoztatni.

Ahol csökkentheti a hőmérsékleti stressz tényezők csökkenti előfordulásának moire, ahol lehet javítani a belső erőre és szívósság alapvető tényezők csökkenti előfordulásának vénák, ahol a tényezők felgyorsíthatja a megszilárdulása vas is csökkentheti a érverés termelés. Gyakorlat bebizonyította, hogy a gyanta homok a tendencia, hogy készítsen vénák hibák, hogy a rendelés: hideg doboz homok gyanta → PEPSET gyanta homok → bevont homok → furán gyanta homok → lúgos fenolgyanta homok.

Második, hogy oldja meg a problémát, vénák hibamedián

A vénák hibák ellen tett intézkedéseket annak tudható be a következőket:

(1) a homok bővítése érdekében alapvető bővítése az eredeti homok a kiváltó oka a vénák, így csökkenti a bővítés az eredeti homok, hogy oldja meg a problémát, vénák hibamedián előfordulását először úgy vélik, nem magas hőmérsékleten eredeti homok cr ystal átmeneti, kíséri kötet bővítése, ha a kvarc homok után 900 ℃-felett magas hőmérsékletű kiégetés után hűtés kristály fázisátalakulás visszafordíthatatlan, így az eredeti homok regenerálását vagy a pörkölés után használata jelentősen javítani fogja a vénák hibák; öntöttvas darab gyártása nem kell az eredeti homok van túl magas SiO2 tartalom eléri a 92 %-os lehet, mert a magasabb SiO2 tartalom a nagyobb fokú hőtágulás, az általános termelési megpróbál-hoz használ újrahasznosított homok.

(2) állítsa be az eredeti homok részecskeméret-eloszlás, ha az eredeti homok darabjainak mérete túl tömény, az átfogó bővítés lesz, látványosabb megnyilvánulása, három vagy négy szita homok általános használatra, autó hengerfej ajánlott részecske méret 0.355 ~ 0.154mm (50/100 fej) bozót homok, próbálja kerülni a használatát, a szemcseméret, a 0.224 ~ 0.106mm (70/140 mesh) és a további finom homok.

(3) hogy javítsa szobahőmérsékleten, magas hőmérsékletű erő azonos körülmények között, ugyanazon homok homok core homok fő erőssége függ a ragasztó és a homok core tömörsége, mert a hideg doboz magas nyomás shot homok, homok core szorító érzés, a terület a homok, magas hőmérsékleten is kicsi, így könnyen előállíthatók vénák hibák.

(4) a felhasználás különleges homok ① kromit homok, főként azáltal, hogy a hideg hatása, hogy megakadályozzák a vénák, kvarc homok lehet keverni egy bizonyos százalékát. ② Cirkónia tűzálló, tágulási együtthatója magas alacsony, de az ár magas, ritkán használják. ③ pörkölés homok a bozót homok fűtött 870 fenti ℃, és egy bizonyos ideig, szigetelés, úgy, hogy a szilícium-dioxid teljes kibontásába homok eléréséhez Fázisváltós, így pörkölés homok, más néven szakasz módosítása homok. Után a fázis kezelés módosításához nem csak jelenlegi bővülési üteme csökkent jelentősen, és a homok és a kristálytiszta víz, szerves szennyező anyagok, karbonátok oxidok magas hőmérsékletű kalcinálásával volt egy csomó eltávolítása, így pörkölés homok és bozót homok képest nem csak savas fogyasztása alacsony, égő összeg és alacsony kötet, kevésbé fontosabb sár-tartalom értéke alacsony jelenlegi bővülési üteme. Nem csak csökkenti az összeget a ragasztó hozzáadott, hatékonyabb, meggátolja a gabona-penész, forró homok és más hibák, repedések, ragadós, casting pontosságának javítását. ④ homok Baozhu gömb alakú a sima, nem konvex vénák. A mobilitás és a töltelék is jó, lehet kapni egy jó forma és humusz erőt, akusztikán jó, könnyű homok műveletek, kötőanyag, mint más hasonló típusú homok használata van egy nagyobb megtakarítás, alacsony hőmérsékleti bővítése és a króm érc és egyéb speciális homok ugyanaz , így a magas méretpontossággal öntvények gyártása törés és a felületi hibák, casting magas hozam. Baozhu homok kompakt, nagy szilárdságú, még akkor is, ha az ismételt regeneráció is nagyon törött, csökkentheti az öntési folyamat a por a munkakörnyezetben, a szennyezés, a jó regenerációs, ipari hulladék kibocsátás csökkentésére, elősegítő környezetvédelem. Magas refractoriness a fő összetevő, a timföld, refractoriness ≥ 1790 ℃, hogy megfeleljen a különböző fémek és ötvözetek, könnyen, hogy visszaszerezze, casting, így megoldani az üreg varrat és a vénák hibája egy jó választás.

(5) speciális bevonatok hűtött festék szerepének felgyorsíthatja a megszilárdulása olvadt vas, általában alkalmas autóipari öntvények, egyszerű és könnyű; a vastag darab hatása az nem nyilvánvaló.

(6) elleni vénák adalékanyagok jelenleg a piacon számos anti-vegán-adalékanyagok, az összetevők szerint többnyire szerves és szervetlen, az első a szilikát- és fém-oxid, alacsony olvadáspontja, magas hőmérsékleten, homok, a szilícium-oxiddal keveréke Töltse ki a homok core kiváló, hogy megakadályozzák az olvadt vas a repedések üveg testet alkotnak, ez az adalékanyag lehet készíteni egy kerek szemű, a homok alapvető ereje kis, hozzátéve, az összeg a 1,0 – 5,0 %; a második a bioadalékanyagok (élelmiszerek), hozzátéve, kevesebb 0,3-1,5 %, intenzitása a hatása, mint a szervetlen nyilvánvaló és nagy mennyiségű gáz.