Autó Casting a folyamatban a tudás és technológia fejlesztési Trend

Körülbelül 15-20 % az auto alkatrészek különböző öntési módszerekkel előállított öntvények. Ezek öntvények a főleg kulcsfontosságú összetevői a villamosenergia-rendszer és a fontos szerkezeti elemek. Jelenleg Európában és az Egyesült Államok személygépkocsi-ipar fejlett országok, személygépkocsi casting gyártási technológia fejlett, termék minősége jó, magas üzemi hatékonyságot, környezetszennyezést. Casting nyers- és segédanyagok anyagok alakult sorozat, és a szabványosítás, a teljes termelési folyamat már elért gépesítés, automatizálás és intelligencia. Ezekben az országokban általában a digitális technológia, folyamat tervezési, selejt aránya a mintegy 2-5 %, casting Casting színvonalának javítása, és hozott létre egy multinacionális szolgáltató rendszer és a hálózati technológia támogatása. Ezzel szemben bár kínai személygépkocsi öntvények nagyobb kimenete, de a legtöbb alacsony hozzáadott értékű és alacsony műszaki tartalom, a szerkezet viszonylag egyszerű fekete öntvények és külföldi szintje közötti szakadék. Ez a cikk elsősorban ismerteti személygépkocsi öntés és a gépjármű-technológia-fejlesztési kereslet személygépkocsi energia-megtakarítás és a környezetvédelem fejlesztési irányát.

1. a gépjármű öntvények fejlődési irány

1.1 integrált tervezési autóipari öntvények

Az az autóipari energia-megtakarítás, és csökkenti a termelési követelmények továbbra is növeli, hogy teljes mértékben használják ki a casting, az eredeti bélyegzés, hegesztés, kovácsolás és casting alkotó több részből áll, egy ésszerű tervezésével előnyei költség és szerkezeti optimalizálás érdekében integrált alkatrészek öntési formálása, hatékonyan csökkentheti a súly alkatrészek és a folyamat szükségtelen feldolgozása eléréséhez a súly és nagy teljesítményű.

A személygépkocsi casting integráció fejlesztési trend sokkal nyilvánvalóbb a fejlesztés, a nem-vasalapú ötvözet öntvények. Annak érdekében, hogy teljes mértékben használják ki az öntési folyamat összetett, strukturális öntvények gyártása jellemzői eléréséhez, már integrált tervezés ajtó panelek, csontváz ülés, műszerfal csontváz, első frame és integrált tűzfal tervezése Nagynyomású öntvények mérete jóval nagyobb, mint az aktuális termelés, Casting, annak szükségességét, hogy 4000-nél ~ 5 000 t vagy még nagyobb űrtartalom Présöntött gép a termelés.

1.2 a tömeg, az autóipari öntvények

Annak biztosítása érdekében, az erőt és az autó alatt előfeltétele az autó a lehető legnagyobb mértékben, hogy csökkenti a minőséget, a készítmény elérni könnyű, biztonsági, ezzel növelve a jármű teljesítménye, üzemanyag-fogyasztás csökkentéséhez, és kipufogógáz szennyezés csökkentése. 100 kg csökken a minőség, a jármű és a tüzelőanyag-fogyasztást 100 kilométerenként csökkenthető L. 0,3-0,6 Ha a jármű tömegének 10 %-kal, az üzemanyag-hatékonyság növelhető a 6-8 %. A szükségletek, a környezetvédelem és az energiatakarékosság az autó vált a világ autóipari fejlesztési trend, autóipari öntvények súlya lett autóipari öntvények fejlődésének fontos iránya.

(2) a fejlődés iránya személygépkocsi öntési technológiával

Gyártási technológia a vékony - falú bonyolult szerkezet öntvények

Fejlődésével, a személygépkocsi-ipar és a kereslet, az energiatakarékosság és emisszió csökkentése, a tömeg a gépjármű alkatrészek egyre több és több könnyű. Keresztül vékony falú-a ' egy fontos fejlesztési irány a motor blokk. FAW Casting Co., Ltd., a FAW Volkswagen termelési öntöttvas henger, például a korai termelés-06A hengeres fal vastagsága 4,5 mm ± EA111 hengeres fal vastagsága 4 mm ± 1 mm, a jelenlegi tömeg termelés EA888Evo2 palack fal vastagsága 3,5 mm-es ± 1,5 mm, 0,8 mm, a következő generációs EA888Gen.3 henger termék szerkezet sokkal összetettebb, a falvastagság egyetlen 3mm ± 0,5 mm, a keskenyedés szürke öntöttvas henger. A tömegtermelés vannak bizonyos problémák, mint a törött core, a drift core és a fal vastagság ingadozó. Azonban alapvető homok és homok, minőségének ellenőrzése, de nem tud eleget tenni a EA888Gen.3 henger termelési követelmények, kell használni, mint egy egész csoport magtok folyamat öntés.

2.2 alumínium-magnézium ötvözet nagyszabású szerkezeti részek gyártási technológia

Az energiatakarékosság, a környezetvédelem és a költségcsökkentés iránti növekvő igényeket alumínium-magnézium ötvözet nagyszabású strukturális casting vált egy fontos fejlesztési trend, és a gyártási technológia vált a jelenlegi fejlesztési forrófejű ember. Jelenleg a fő gyártási technológia, az alumínium-magnézium ötvözet nagyszabású szerkezeti részek a magas nyomású öntés, extrudálása öntvény és alacsony nyomású öntés. A nagy nyomású öntés termelés hatékonysága, mint a termékminőség vált a fő termelési folyamat, a gyártási technológia fejlesztés középpontjában a nagynyomású öntési eljárással könnyen göndör, könnyű öntés formában pórusokat, lehet nem a hőkezelés problémák.

2.3 öntés, precíziós öntési technika

Közkeletű nevén a pontos casting-elsősorban autóipari öntés penész és befektetés öntési technológiával felszámolását jelenti. Alkotó személygépkocsi casting-technológia fejlődésével casting precíziós alkotó egyfajta casting alkotó módszer. Ez a fajta alkotó módszer által előállított öntvények használható anélkül, vágás vagy vágás. A javulás méretű precíziós öntés casting precíziós képező technológia is gyorsan fejlődött az elmúlt években, és egy sor új öntési módszereket fejlesztettek ki mint precíziós homoköntési, elveszett hab öntés, ellenőrzött présöntés és nyomás. A Cosworth öntési módszer fejlesztette ki az Egyesült Királyságban a cirkónium kombinációjával core homok, és egy elektromágneses szivattyú által vezérelt. Sikeresen használják a tömeg termelés alumínium ötvözet palackok, és megjelent számos folyamat változatok, mint az alacsony nyomású öntés helyett elektromágneses Pump casting és más folyamatok. A használata az ilyen típusú öntési módszer képes 3,5 falvastagság ~ 4.0 mm-es alumínium ötvözet henger, az az aktuális precíziós homoköntési nevében a folyamat.

A nagy nyomású öntés során kifejlesztett vákuumos öntés, oxigéndús Présöntött, félig szilárd fém reológiai vagy tixotróp Présöntött folyamat, szándékos-hoz kiküszöböl a casting hibák belső minőségének javítása, és bővítse ki a die öntészeti alkalmazásokhoz. Folyamat extrudálás öntés, az olvadék ki van töltve és megszilárdult, nyomás alatt, és sima, előnyei nem fröccsen, kisebb veszteségekkel fém folyékony oxidációs, energia megtakarítás, biztonságos üzemeltetésének és a hibák lyuk casting metal. Nagy teljesítményű alumínium ötvözet, casting, fejlesztése és alkalmazása alkalmazások széles körének.

A folyamatos növekedés autógyártás a kiváló minőségű, kiváló teljesítmény, közelében háló alakú, több faj, alacsony fogyasztás, alacsony költségű irányba casting előírja. Mint egy jármű mintegy 15-20 % a részek vannak öntvények. Ehhez a casting-iparban, hogy továbbra is használja a különböző új technológiák, új anyagok casting általános szintjének növelése. Öntés, precíziós öntési technológiával is megfelelnek a fenti követelményeknek, az autóipari öntvények és alkalmazásai is kiterjed a különböző öntési folyamatok autóipari öntvények.

Annak érdekében, hogy megfeleljen az egyre igényesebb környezetvédelmi szabályzat, autók felé a könnyű. Üzemanyag-fogyasztás 10 %-kal csökkentett össztömeg 5,5 %-kal csökkenthető, üzemanyag-takarékosság növelhető a 3-5 %, miközben csökkenti kibocsátását, körülbelül 10 %-kal. Alkalmazás, alumínium, magnézium és más nem-vasalapú ötvözet öntvények, nagy komplex struktúrája, integrált öntvények és széles körű alkalmazás, precíziós öntés, fröccsöntő technológia fejlesztése az, hogy a legfőbb módja annak, hogy súlyának csökkentését autóipari öntvények. És ezért széles körben használják a digitális technológia alapján casting Nagyteljesítményű anyagok, irodaautomatizálási berendezések, sokféle azt jelenti, hogy a fejlődés elérése és a modern igényeknek autóipari öntvények gyártása autóipar.