Okok és a megelőző intézkedések, a személygépkocsi Casting mechanikus ragadós homok

Mechanikus ragadós homok, néven is ismert fém folyékony permeációs ragadós homok, folyékony fémből vagy -oxid a kapilláris beszivárgás vagy gáz beszivárgása módja áll, az üreg felszíni homok szakadék, a felület az autó Casting metal és homok mechanikus keveréke ragasztó réteggel. Qinghe ragadós homokos réteg is látható, amikor a fém fényezés. Mechanikus ragadós homok felületén szivacs-szerű, határozottan ragaszkodni a felület az autó Casting, és több történt, a homok és a homok alapvető felületi hőátadás és erős homok szorító érzés a kis részek, mint szakadó közelében a szájban, autó Casting vastag szakasz, Groove.

A mechanikus ragadós homok hatással van a megjelenését az autó Casting Automobile öntvények, hanem is okoz, selejtezés, így a mechanikus ragadós homok Automobile öntvényeket elég figyelmet termék eredményességének javítása érdekében meg kell adni. Éves gyakorlati tapasztalattal termelés együtt, és olvassa el a vonatkozó információkat, beszélni a Automobile öntés homok és -megelőzés intézkedések.

1, autó Casting és design

Ilyen terv elősegíti a mechanikus botok gyártása, ha a leadott és a homok, hogy van egy éles, kiálló vagy alakú, kiálló vagy lapos homok, vagy homok core. Mert ez a fajta az autó öntvények felépítése lesz homok, homok alapvető helyi hő-koncentráció, a szabályos előadás megsemmisül, homok, homok mag felületén előzetes összeomlása, olvadt fém- vagy fém oxid könnyen áthatolni és mechanikai ragadós homok. Ebben a tekintetben a hő koncentrált részeinek speciális homok, mint a cirkon homok vagy olivin homok, a hosszú távú hő- vagy magas hőmérsékletű sugárzás kapacitás javítása érdekében.

2, úgy néz ki mint

(1) a megjelenését a szegény tervezési folyamat, hogy a homok nem szűk vagy kompakt tömörítés, hatására az üreg felület durva, vagy laza, nincs közvetlen hatása a mechanikus ragadós homok gyártása. Megjelenése a Folyamatszervezés gyakran jelennek meg a következő hiba:

Először is a penész a rossz választás, ami a típus része túl magas, vagy homok mély üreg kialakulását.

Másodszor a megjelenése a penész a alja-ból elrendezés a helytelen álláspont, úgy, hogy a depresszió Chung, nehéz lehet, hogy a minta a falon túl közel, vagy túl közel megjelenésének. Elrendezése miatt túl zsúfolt, fog okozni az autó Casting duzzanat homok termelni, még akkor is, ha nincs nyilvánvaló duzzanat a homok, nem lesz mechanikus ragadós homok. Miatt a hiba azonos eredetű mechanikus ragadós homok és domború jelenik meg autó Casting.

Harmadik, a sprue, a kelő és a runner helyzetben nem megfelelően rendezett, nem lesz könnyű Chung igazi depresszió, amely az elrendezést, a felszálló rendszer.

Negyedszer a penész lejtőn<1.5 °,="" even="" if="" the="" sand="" tightness="" of="" the="" appropriate,="" will="" make="" the="" sand="" surface="" tear,="" easy="" to="" make="" metal="" or="" metal="" oxide="">

(2) a megjelenése a szegény szerkezet, a folyamat, ami a folyékony fém statikus nyomás túl magas. Statikus nyomás növekedése miatt homok-terhelés megnő, így annak szükségességét, hogy különleges homok vagy kompakt modellezési módszer ellenállni a homok fém folyadék típusú ozmotikus nyomás.

3, homok doboz

Tervezése és építése a homok doboz ésszerűtlen, ami egyenetlen homok tömörség vagy homok Chung, túl puha.

Ezek a problémák általános okai a következők:

(1) nem megfelelő pozícióját a doboz, néhány, a süllyedő a Chung valós, ami a helyi túl puha, okozó duzzanat homok vagy mechanikus ragadós homok homok akadályozzák.

(2) köszönhető, hogy a homok doboz túl kicsi okozhat Chung homok nem az igazi.

(3) nem megfelelő pozícióját a doboz, hogy a sprue és a felszálló nem helyezhető a megfelelő helyre, úgy, a felkelő vagy sprue és a homok között a tömörítés nem szűk. És mivel a Tanszék elkerülhetetlenül hő-koncentráció, úgy, hogy a mechanikus ragadós homok komolyabb. Ezért a sprue vagy felszálló helyzetét nem lehet megváltoztatni, ha a doboz kell levágni vagy távolítani az egész.

(4) a doboz túl magas. Mechanikus ragadós homok általában, a higanygőz-üreg felületének és a statikus nyomás az olvadt fém, a méret a folyékony fém nyomás, és a fém sűrűsége és a felső mező magasságát. Ha kell kezdeni az autó Casting összezsugorodik, a doboz kell egy bizonyos magasságban, de a homok teljesítményét is javítani kell.

4, ömlött a felszálló rendszer

(1) a helytelen helyzete a felszálló okozott, a helyi túlmelegedést a homokot, így okozva a üreg felület annak érdekében, hogy idő előtt meg kell semmisíteni. A fém-folyadék vagy a fém-oxid, magas hőmérsékleten alakult valószínűbb áthatolni a üreg felszínre.

Ilyen esetek a következők:

Először is a sprue vagy felszálló felületből túl közel a formában egy forró rész, a forró szakasz a homok típusa, ha nem Chung, a mechanikus ragadós homok hibák lesz nagyon komoly.

Másodszor, az áramlás a fém felületén egy bizonyos üreg túl sok lesz elég, hogy elpusztítsa a mértékben mértékét kell melegíteni. Ha a kezdeti megszilárdult kemény héj az üreg később átszőtt az olvadt fém, a ragacsos homok még súlyosabb.

Harmadszor, ha a szakadó, ahol okozhat a fém folyékony nyomás túl magas minden tényező vezethet Automobile öntvények termék mechanikai ragadós homok. Amikor a fém folyadék nem csak nagy nyomás, és a hőmérséklet magas, a helyzet különösen súlyos.

(2) a arányának a keresztmetszet a sprue, a runner és a futó, helytelen, így az olvadt fém öntés, fém-oxidok számának növelése és okozza az öntés homok cinksalak során folyamatosan oxidálódik. Az öntés során a kapuzási rendszer mindig tele olvadt fém, egyébként a fém megoldás lehet oxidálódik, bármely részén a személygépkocsi-Casting-rendszer.

(3) a felszálló nyak mérete túl nagy, hatására a környező homok túlmelegedés, ami egy sokkal gyakoribb probléma. Ez a probléma gyakran okozza a hevedert a nyak túl hosszú, ahhoz, hogy a fém a száj alján van nem túl korán megszilárdult, akkor nyak méretének növelése. Ha nem a felszálló nyak kialakítása miatt helytelen kitöltése,-a ' legjobb lerövidül a felszálló nyakát, hogy megakadályozzák a megszilárdulása, ahelyett, hogy növelje annak méretét. Kisebb felszálló nyak, csökkentheti a homok típusú hőt.

(4) kapu kupa vagy sprue helytelen tervezését, úgy, hogy amikor ömlött be a fém-folyadék, mely általában okozta zavarok, oxidáció okozta levegő, a felszíni fém-oxid film továbbra is felhalmozódnak a mechanikus adhézió homok.

5, homok

(1) az eredeti homok részecskeméret-eloszlás nem egységes, majd ok homok tömörség alacsony, az eredeti homok részecskeméret-eloszlás, a maximális helytakarékos a homok közvetlen hatása van.

(2) a flow és a szegény alakíthatóság homok.

(3) a gránát homok a gyanta túl vékony, akarat csinál a shell, a helyi erő és helyi homok nem fedezett gyanta, gyakran azért, mert az egyszerű oknál fogva, úgy, hogy mechanikai homok ragasztás kialakulását.

(4) az átjárhatóságot a penész túl magas, ami egy másik gondolkodás túl vastag homok részecskék. Légáteresztő és tömörség a két tényező, amely hatással vannak egymásra. Alacsony fokú szorító érzés a jó szellőzés, és fordítva.

(5) homok, szén-dioxid-anyagot vagy deoxidizing anyag nem elegendő, fog túl sok fém-oxid, úgy, hogy a oxid nedves homok és könnyű bejutni.

6, a mag

(1) közönséges festék homok homok mag túl durva vagy szegény részecskeméret-eloszlás, és az eredeti homok részecskeméret-eloszlás nem egységes, a kialakulása mechanikai ragadós homok hatásának.

(2) a homok lényege nem Chung, és homok típusa nem ugyanaz, mint a természet, az azonos, a mechanikus ragadós homok jelentős hatással van.

(3) a homok core durva vagy porózus felszín, mechanikus ragadós homok okoz. Az olvadt fém, vagy fém-oxid beszűrődés ez durva vagy porózus felületre, és majd, hogy a mag.

(4) a homok core nedvességtől a tárolás során. A homok mag a víz túl sok baj. Mivel a homok mag túl sok vizet nem könnyű felismerni. Néhány homok papírhüvelyek néz ki száraz, de valójában a víz még mindig nagyon magas.

(5) a homok mag gondatlan kezelése, vagy a festék még mindig nedves állapotban, amikor kezelésére, és károsíthatja a kopásálló bevonat. A következménye, hogy a bevonat a mag nem elegendő ahhoz, hogy megakadályozzák fém vagy fém-oxidok behatol a mag. Festék a kár osztály, ha a homok core megnyitni egy lyuk, okozva a folyékony fém forró, és készítsen mechanikus ragadós homok.

(6) homok-core bevonat merítés túl sekély, közvetlenül okoz mechanikus ragadós homok.

(7) a homok core bevonat magas hőmérsékletű erőssége az alacsony. Hiánya miatt a clay a festék, vagy túl sok oldószert ahhoz, hogy a kötőanyag-tartalom csökkent, ami kisebb erőt a bevonat okozta Mechanikus adhézió homok.

(8) a központi homok vegyes szegény, úgy, hogy egyes részei a homok alapvető ereje túl alacsony, ami a barlangászat, amikor öntés, ami mechanikai ragadós homok.

(9) a homok core tisztító és szegény javítás, közvetlenül okoz mechanikus ragadós homok. A homok mag, hogy erősítse az ellenőrzés, az ilyen hibák elkerülése érdekében képesnek kell lennie.

(10) a homok a vízben, a spray-festék core nem száraz újra. És a homok a homokba a nedves dagály, mint az azonos, a bevonat lényege nem egyszerűen húzza le, és húzza le.

(11) az alapvető doboz nem tiszta, teszi az alapvető homok csatolták a core doboz, ami a homok alapvető felületi érdesség. Alapvető minőségi homok van egy sűrű felszíni réteg, a core doboz nem tiszta, és nem tud egy sűrű felszíni réteg kiváló minőségű homok core.

7, alakzat

(1) Chung homok puha kompakt fokú és egyenetlen. A legtöbb esetben-a ' egyformán fontos, hogy egységes és tömörség. Azonban néha a tömörség, a homok, egységesebb, mint az átfogó lágy a homok.

(2) homok javítás a hibás. Homok javítási felület durva laza, hatására a mechanikus ragadós homok; javítás alatt vagy javítás részből áll a víz túl magas hatására a fém folyékony forralás és ok mechanikus ragadós homok.

(3) töltse ki a rossz részeket a durva, laza, nem lesz mechanikus ragadós homok.

(4) a homok bevonat egyenetlen vagy elégtelen.

(5) a száraz-típusú festék száraz vagy egyenetlen szárítás.

(6) a túlzott mennyiségű penész kiadás folyadék hozzájárult ahhoz, hogy az olvadt fém forró homok felszíni ereje gyengül, és készítsen mechanikus Automobile öntés homok.

(7) a bevonatot homokban túl alacsony, a bevonat homok inhalációs, ami ki, eső vagy okozta mechanikus ragadós homokot peeling paint.

(8) a felület, a felület borított elegendő mennyiségű homok, amelyek a közös működési gondatlanság.

(9) a hideg és meleg anyagok (core homok, homok, core, hideg vas, stb.) jön össze. Forró és hideg anyagi felel meg, hogy víz lecsapódását. Nedvesség okozhat forró típusú mechanikus ragadós homok, miközben jelentős növekedése oxidok, majd a fém-oxid beszivárgás termelésének mértékét. Ez a mechanikus ragadós homok, hanem a fő oka a magas nyomású modellezés a mechanikus ragadós homok általános oka.

8, fém összetétele

(1) könnyen egy jó áramlását fém-oxidok, jó mobilitás, fém, mint a felületi feszültség vagy vastagabb fém több valószínű-hoz okoz mechanikus ragadós homok.

(2) tartalmazó alacsony olvadáspontú alkatrészeket, mint például az ólom-bronz az élen könnyen ötvözetek mechanikai ragadós homok vezethet. Mivel a vezető továbbra is az objektumfolyam-állapot, ha a hőmérséklet sokkal alacsonyabb, mint a szülő fém hőmérséklet.

(3) a szükséges magas hőmérsékletnek személygépkocsi Casting ötvözet. Az ötvözet áramlás jó, könnyen előállíthatók, mechanikus ragadós homok. Ezen túlmenően mivel a szakadó hőmérsékletet magas, a mértéke a oxid képződése gyorsított, és ezért van egy tendencia, hogy formában oxidatív mechanikus ragadós homok.

9, öntés

(1) ömlött a hőmérséklet túl magas, nem csak javítja a gördülékeny olvadt fém, de is gyors oxidációs fém folyadék, így felgyorsítása oxidatív mechanikus ragadós homok előfordulását.

(2) a kanál túl magas, és a felső mezőben túl magas, túl magas fém indenter, elősegíteni a fém- vagy fém-oxid a homok-típusú pórusokat alkotják.