Vita a minőség-ellenőrzési gépek öntvények

Vita a minőség-ellenőrzési gépek öntvények

Mechanikus casting minőségi, beleértve a mechanikai casting, minőség, a használata minőségű megjelenésének minőségének. Ennek konkrét követelményeit, általánosságban az alkatrészek és a kapcsolódó műszaki dokumentumok világosan meg vannak határozva. Mechanikus öntés minőségének biztosítása érdekében casting minden szempontból a termelés, különösen a tisztítás után van, minőség-ellenőrzés elvégzésére. Bármilyen hibás mechanikus öntés, megfelelnek a követelményeknek, nem érinti a felhasználónak kell folt a javítás után.

1, casting hibák ellenőrzése

1) megjelenése hibák, hibák, mint például repedés ellenőrzésekor vizsgálata, felületen pórusok és zsugorodás, ragacsos homok és más hibák ki vannak téve a gépek öntvények megjelenése a szabad szemmel, vagy olyan nagyító és tipp kalapács, stb., m használ easuring eszközök, a penészgombák és a munka Platform, stb, hogy ellenőrizze, hogy mechanikai casting-rajzok méretét megfelelnek-e a követelményeknek, a különböző súlyú eszközök kipróbálni hogy a súlya a mechanikus casting belül megengedhető eltérés.

2) felületi hiba ellenőrzés

① Fluoreszcens kimutatás módszere: a mechanikus casting a folyadékba fluoreszkáló, kapilláris jelenség miatt a fluoreszkáló folyadék behatolnak a mechanikus casting felületi hibák, és távolítsa a mechanikus öntés és megtöröl, elhelyezett (higany kvarc lámpa) ultraibolya besugárzás. Használata fluoreszkáló folyadék által ultraibolya fény besugárzás elvileg megállapítható a felszíni repedések és más hibák a webhelyen.

② nezés módja: a permeabilitás, a folyadék használata, a lefoglalt mechanikus casting bevonva egy réteg, a jó áteresztő képességét a színezés folyadék (mint a kerozin, aceton, festék és egyéb keverék), amíg a folyadék felszíne behatolnak a felület hibák, törölje színezés folyadék felszíne permetezni egy réteg cink fehér és fehér kijelző por, majd a maradék hibák a pórusokat, a színezék szívja a felszínre, hogy a por, bemutatás egy hiba alakzat.

3) belső hiba ellenőrzés

① ray ellenőrzés: mechanikai hibák megtalálható benne az öntvények, mint a pórusokat, zsugorodás, repedések, zárványok és így tovább. 2-10 ábra azt mutatja, a röntgen-diagram. A fontos gépek öntvények, például a védelmi ipar i. osztályú gép öntvények általában át kell esniük ray 100 %-os ellenőrzés. Általánosan használt sugárzás: x-sugarak és a g-sugárzás. A penetráció az előbbi, mint az utóbbi, de az érzékenységét az magasabb, mint az utóbbi, e sugarak behatolnak a fém, hogy érzékeny a film. Amikor a fénysugár hatol az objektum, együttműködik az objektum atomok, és az energia, a Ray folyamatosan felszívódik és szétszórt fokozatosan csökken. Minél nagyobb a sűrűség, az objektum, annál gyorsabban energia pusztulás, a sűrűség, a lyukak és a gépek öntvények felvételével az jóval alacsonyabb, mint a sűrűség, a fém. Amikor a sugarak, és ezek a hibák, a gyengülés kisebb, és az energia, a film az nagyobb, mint a hiba tud mutat az alakzat, a hiba a film.

② ultrahangos vizsgálat: mechanikus casting is található a hibák, mint a pórusokat, repedések, zárványok, mint laza. Acél öntvények használja ezt a módszert egy módszer maximális falvastagság (1000mm). Ultrahangos vizsgálat, a működési frekvencia, gyakran több mint 1 MHz. ultrahangos hullámok terjednek a egy közepes, egy másik, a felület, különösen amikor az ultrahang továbbítják a fém a levegőben, majdnem 99 %-a az elmélkedés, a felhasználói felületről vissza. Ultrahangos Tesztelés az ezt a funkciót találni a belső hibák mechanikus casting alkalmazása. A szonda mozgó lassan, a mechanikus öntés, ha nincs hiba a mechanikus casting, csak a T-hullám tükröződik a szonda felületén, és a B hullám alakult alsó felszínén tükröződik az oszcilloszkóp képernyőjén. Ha van bármilyen hiba van mechanikus casting részén is F-hullám tükrözte a hiba, annál nagyobb a hiba, a nagyobb a magassága a F-hullám, amely meghatározza a helyét és a súlyosságát a hiányosságot a mechanikus casting.

③ nyomáspróba: a magas nyomás, vákuum gép öntvények, szivattyúk, szelepek, stb kell nyomás teszt, hogy ellenőrizze, hogy van lyuk a mechanikus casting hibák. Amikor a teszt lesz a nyomás, a levegő (vagy víz, olaj, stb) a lezárt mechanikus casting üregbe, mechanikus casting át a repedések, lyukak, stb, mint lesz, szivárgás, és így találtam meg a hiba helyét. Nyomáspróba általában több mint 30-50 %-a mechanikus casting üzemi nyomás, ami szintén a mechanikus casting erő Értékelés. Amikor a mechanikus öntés nem könnyű-hoz forma egy lezárt üreg, amely nem végzett nyomáspróba, a módszer használható a mechanikai behatolás kerozin kompakt kipróbálni.