Gépek öntvények minőségét befolyásoló tényezők

Gépek öntvények minőségét befolyásoló tényezők

Szerszámgép kopás és méretbeli stabilitás, közvetlenül befolyásolja a pontosságot, a gép, az élet fenntartása.

Vannak sok tényezők, amelyek hatással vannak a gépek öntvényeket minõségét. Az első, a tervezési folyamat az öntés. Annak megállapítására, hogy a casting geometria és a méret, a munkakörülmények és a fém anyag tulajdonságait, a figyelembe kell venni a racionalitás, a design könnyűfém öntés és az öntési folyamat sajátosságai, a szempontból, , nyilvánvaló méret hatása és szilárdító és zsugorodás, a stressz és más problémák elkerülése, illetve réz alkatrészeket szegregáció, deformáció, repedés és egyéb hibák összetételének csökkentése érdekében.

A második egy ésszerű öntési eljárással kell rendelkeznie. Öntvény szerkezet, súly és méret, casting ötvözet jellemzőit és a termelési feltételek öntvények gépek kiválasztása a megfelelő felszín alatti és alakzat, alapvető módszer, ésszerű a casting inak, a hideg vas, a kelő és a szakadó rendszer Minőségi öntvények való hozzáférés biztosítása.

A harmadik pedig az alapanyagok minősége által a casting. Fém zárványok, tűzálló anyagok, üzemanyagok, folyósítószerek, módosítók és öntödei homok, homok kötőanyag, festék és egyéb anyagok, gyenge minőségűek, akarat csinál a pórusokat, pinholes, salak, ragacsos homok és egyéb hibák, öntvények casting megjelenését érintő minőségét, és a belső minőség, súlyos öntvények selejtezték.

A negyedik az a folyamat művelet, gépek öntvények fejlesztése egy ésszerű folyamat eljárások javítása a technikai szinten, a munkavállalók, hogy a szabályok megfelelő végrehajtását.