Hogyan viselkedni ellenőriz a gép öntvények hibák

Hogyan viselkedni ellenőriz a gép öntvények hibák

Ahhoz, hogy a minőségi gépek Castingss, gépek Castingss kell alapulnia különböző felhasználási és a követelmények, különböző vizsgálati módszerekkel, az időbeni felismerése, a hibák, amelyek nem engedélyezettek. Hiba-ellenőrzési általánosan elfogadott az alábbi módszerek.

(A) az ellenőrzés a felületi érdesség, az ellenőrzés megjelenésének kell a megfelelő fényviszonyok, a vizuális - kézzel érint blokk, és az értelemben, hogy a felszíni feltétel azonosítása, a mérce eszközzel a gép beszerzése Öntvények mérete adatok pontosságának a gép öntvények hiba arány meghatározására statisztikai módszereket.

(B) a kémiai elemzés minden gép Castingss, kémiai összetétele nagyon fontos, így a legtöbb esetben, a kémiai összetétele az elfogadás index. Kémiai összetétele is közvetve meghatározza a gép öntvények mechanikai tulajdonságai és hibák előfordulását, vagy nem.

(3) a mechanikus teljesítményvizsgálat keménységvizsgálat a első-hoz teszt vajon a hiba történt a gép öntvények azt jelenti, a század elején, az Egyesült Államok volt a homok szakaszban a vizsgálati darab gép öntvények gépek öntvények Hengerfej, mint a keménység meghalad egy bizonyos értéket, elkerülhetetlen repedések jogszabálycsomagot. Ez a módszer egyszerű és szokatlan.

(4) a METALLOGRÁFIAI vizsgálat (Mikroszkóp METALLOGRÁFIAI vizsgálat) egy optikai mikroszkóp és majd nagyított 50 ~ 2000 alkalommal megfigyelni a csiszolt fémfelülettel, erózió zárványok feltételek hiányában a minta (használó fényes, sötét és polarizált, interferencia és mikro keménysége és egyéb funkciók alapján GB10561-89 Értékelés), miután az erózió, a szervezet és a gabona méret ellenőrzés. Ezt a módszert széles körben használják, hogy ellenőrizze a mikroszkopikus hibák, de a tanulmány a mikroszkopikus jellemzői makroszkopikus hibák is gyakran használják.

(5) roncsolásmentes vizsgálat (roncsolásmentes vizsgálat) között, az ozmotikus vizsgálati módszer (ISO3452), mágneses részecskék vizsgálati módszert, eddy jelenlegi vizsgálati módszer, tud egyetlen lenni használt gépek öntvények felületi vagy felület része a hiba-ellenőrzési mély hibák gépek öntvények vonal átviteli módszer (ISO5579), komputertomográfia, ultrahangos hivakereső kimutatási módszer vizsgálata. Roncsolásmentes vizsgálat gyorsan fejlődött az elmúlt években, köszönhetően az adatfeldolgozási és hardver ellát-hoz lenni hordozható, jelentősen növelve a megbízhatóság és a rugalmasság, ellenőrzési.