Hogyan szabályozzuk a szelepöntvények öntési hőmérsékletét?

Hogyan lehet szabályozni a szelepöntvények öntési hőmérsékletét?

Minden évben a szelepek öntéseinek gyártása során, amelyek gyakran a hőálló öntvények öntése miatt mintegy 20% -nak számítanak, az öntés hőmérséklete szorosan kapcsolódik az öntvény minőségéhez, ezért a szelepöntések hozamának növelése érdekében ellenőriznie kell az öntési hőmérsékletet.

1, a legmagasabb öntési hőmérséklet. A magas öntési hőmérséklet homokfúrás növekedést eredményez, különösen komplex homokmag öntvények esetén, amikor az 1420-as hőmérsékletet öntik, amikor a törmelék megemelkedik, 1460 Shan hulladék 50% -os öntése. Ezért a legmagasabb öntési hőmérsékletet 1420 Shan alatt kell ellenőrizni.

2. A legalacsonyabb öntési hőmérséklet. Ha az öntési hőmérséklet 1380 Shan alatt van, az egyes monomerek apró pórusai a megmunkált öntöttvas felülete alatt találhatók, és a lyuk átmérője általában 1. Egyes esetekben csak 1-2 kis lyuk van, és Ezek a lyukak kis mennyiségű folyékony salakkal is megjelennek. Az eredmények azt mutatják, hogy ez a hiba az öntési hőmérséklethez kapcsolódik, és amikor az öntési hőmérséklet magasabb, mint 1380 Shan, a hiba nem keletkezik a szelepöntvényekben.

Összefoglalva, látható, hogy az öntvény hőmérsékletét 1380-ban kell szabályozni. Ezen túlmenően az alacsony öntési hőmérséklet legáltalánosabb oka, hogy az öntés előtt az olvadt vasat szállítják és hosszú ideig a nyitott üregben maradnak. A hőveszteséget jelentősen csökkenteni lehet, ha a fedelet egy adiabatikus anyaggal öntjük.