Kopásállóság és a megbízhatóság az öntvények gépek javítása

Kopásállóság és a megbízhatóság az öntvények gépek javítása

Annak érdekében, hogy megfelelően gép eszköz casting magas anyagi ereje, nagy merevség fejlesztés, és további fejlesztése a szerszámgépek kopásállóság és a megbízhatóság, a fejlesztés és az elmúlt években számos új anyag alkalmazását:

(1), HT300 nagy szilárdságú terhes öntöttvas. Gépek öntvények vas folyadék a 1450 ℃ 1470 hozzáadása ~ 1520 ℃, selejt ingyenesen összetétele arányának (hozzá 40 % ~ 50 %-os), használata C-si, Ca-Ba és CaMnSi-Bi oltóanyagok, stb. Technikai intézkedések, a CE ≥ 3,5 %-os HT350 osztályokra történő hozzáférés feltételei szerint.

(2), magas Si / C szürke öntöttvas. Azzal a feltétellel, a szén-dioxid egyenértékű CF = 3,4 % ~ 3,8 %-kal, a összeadás-ból törmelék nőtt, az Si / C aránya nőtt, a 0,4 ~ 0,5-0,7 ~ 0,8, olvadt vas hőmérséklete nagyobb fent 1450 ℃, a szakítószilárdság növelhető 20 ~ 30mpa. E0 értéke is emelkedett, az öntés van egy kis tendencia a deformáció. Azonban, a vastagabb öntvények pl. szerszámgépek, növelése az Si / C értéket növeli a Ferrit tartalom a vastag szakasz, de csökkenti az erejét. Ebben az időben ki kell egészíteni, Cr, Ca, Sb és Sn és más ötvözőelemet, javítja a gép, a perlit tartalom, gépek öntvények csökkentse a keménység, a keresztmetszetű, pontosságát szerszámgépek és a stabilitás növelése keresztmetszete.

Hazai rezgés öregedés vizsgálat, csökkentheti és a maradó feszültség a gép öntvények belül. A maradék stressz hatása. Emelkedése miatt a rugalmassági tényező az anyag, rezgés, az anti - után a terhelhetőség a casting nő, az anti - statikus kapacitás 30 %-kal növekszik, és az anti - teherbírás megnövelve 100 % ~ 300 %.