Integrált autókialakítás

Automobile Casting integrált tervezése

A gépkocsi energiatakarékossága és a gyártási igények további csökkentése érdekében az öntvények, az eredeti bélyegzés, a hegesztés, a kovácsolás és az öntés előnyei teljes mértékben kihasználják a több részből, ésszerű tervezés és strukturális optimalizálás révén, A formázás hatékonyan csökkenti az alkatrészek súlyát és csökkenti a felesleges feldolgozási technológiát, hogy elérje az alkatrészek súlyát és a nagy teljesítményt.

A gépkocsi-öntvények integrációjának fejlődési tendenciája nyilvánvalóbb a nemvas ötvözet öntvények kifejlesztésében. Annak érdekében, hogy teljes mértékben kihasználhassuk az öntési folyamatot a komplex szerkezeti öntvények előállításának jellemzői elérése érdekében, az ajtópanelek, az ülésváz, az irányjelző csontváz, az elülső keret és a tűzfal integrált kialakítása és a nagynyomású Öntvények, a méret jelentősen nagyobb, mint a jelenlegi termelés Casting, hogy szükség 4000 000 t vagy több tonnatartalmú öntőgép gyártásához.

A járműipari öntvények súlya

Annak érdekében, hogy az autó szilárdsága és biztonsága a lehető legjobban biztosítsa az autó előfeltételeit, hogy csökkentse a készítmény minőségét, könnyű súlyt érjen el, ezáltal növelve a jármű teljesítményét, csökkentsék az üzemanyag-fogyasztást és csökkentsék a kipufogógáz-szennyezést. A jármű minőségét 100 kg-mal csökkentik, és a 100 km-es tüzelőanyag-fogyasztást 0,3-0,6 literre csökkentik. Ha a jármű tömege 10% -kal csökken, az üzemanyag-hatékonyság 6% -kal 8% -kal növelhető. A környezetvédelem és az energiatakarékosság igényeivel a gépkocsi tömege a világ gépkocsi-fejlesztési trendévé vált, az autóipari öntvények súlya az autóipari öntvények egyik fontos irányvonalává vált.