A homokkeverés mechanizmusa A gép öntvényeinek működése Négy pont

Mechanizmus keverése homok cselekvési gépek Öntvények négy pont:

A gépöntvények homokkeverésének fő feladata az, hogy egyenletesen összekeverik az egyes csoportok porát, nedvességet és nedves agyagot, és az agyagpasztát a homokfelületen bevonják, ami a homoktípus teljesítménye a az alakhoz. Számos agyag homok keverő van használatban az öntödei vállalatok Kínában: Roller típusú, rotor típusú, egyensúlyt kerék típusú és folyamatos típus. Nagyméretű gyártása autóipari öntvények öntödei, követelményei gyors homok keverés, jó minőségű homok. A rotor típusú keverő mindkét követelménynek megfelel. és sok manuális gyártási tétel nem túl nagy öntödék, még mindig nagyszámú görgős homokkeverő.

A minőségi szénpor hozzáadása a gépöntvények nedves homájába megakadályozhatja, hogy az öntés ragacsos homokot állítson elő, de jelentősen csökkentheti az öntvények felületi érdességét is.

Az intézkedés mechanizmusa elsősorban a következő.

(1) A levegő-film elkülönítésének elmélete szerint a porlasztott szén a fröccsöntött homokban sok redukálógázt termel, amelyet a homok / fémes felület képez, hogy egy gázfilmréteget képezzen, amely meggátolja az olvadt vasat a fúráshoz a homok szemcsézett pórusai.

(2) A kolloid test tömítés elmélete A T-horony asztali típusú homok a szénpor szilárdvá válik, folyékony és gáz háromfázisú gél, a tágulás a gliát test blokkolja homok szemcse pórusokat, gépöntés megakadályozza megolvasztott vas fúrás a homokszemű pórusokat.

(3) Gáz-oxidáció elmélete A porlasztott szén volatilis frakciója magas hőmérsékleten és gázfázisban végzett pirolízis, ami nagy mennyiségű redukáló gáz keletkezik, amely megakadályozza a vas-folyadék oxidációját, és elkerülhető a kémiai reakció a vas-oxid és a kvarc homok között.

(4) Fényes szén nedvesítő hatása, amikor a szénpor a homokrétegben levő homokból kiválik a finom szemcsék fényes szén-tartalma, a homokszemcse felületén lerakódik, a gépöntést úgy, hogy a homokszemeket ne nedvesítse a vasfolyadék, és a megolvadt vasat megakadályozzák a homokszemcsék pórusainak behatolásával a felületi feszültséggel. Az öntöttvas platform mechanizmusából ismert, hogy az illékony, fényes szén és koksz salak a szénpornak a homokkontrollra gyakorolt ​​hatásának legfőbb befolyásoló tényezői.