Az automata öntési folyamat működési módja és előnyei és hátrányai

Az automata öntési folyamat működési módja és előnyei és hátrányai

Ha az Automobile Casting hőkezelése nagyon alacsony olvadásponttal rendelkezik, könnyen kezelhető a túlmelegedés, a hőmérsékletkülönbség viszonylag kicsi a fűtés után, az Automobile Casting a hőmérő követelményeinek pontossága miatt nagyon magas, ha a fűtés után szigetelés Az eltérés viszonylag nagy, akkor nem tudja teljesíteni a megerősítés célját, láthatjuk, hogy a forró fém öntvényének vezérlése a kulcs az egész folyamat számára, miután számos vizsgálat megerősítette, hogy a hőmérséklet és az idő kézi működtetése ha az öregedési hőmérséklet viszonylag magas, akkor a szigetelési idő rövid lesz, és ha az öregítési hőmérséklet viszonylag alacsony, akkor a szigetelési idő egy bizonyos hosszabbítás lesz, az első megoldás a nagy mennyiségek A termelés nagyon diszkrét, a végtermék minőségének ellenőrzése, és a második út használata javíthatja a termék áteresztőképességét, de így biztosítva a termék minőségének minőségét.

A présöntés előnyei közé tartozik az öntvény kiváló méretű pontossággal. Általában ez az öntvény anyagtól függ, a tipikus érték az első 2,5 cm méretű, ha a hiba 0,1 mm, és a hiba 0,002 mm-rel nő a további 1 cm-nél. Más öntési folyamatokhoz képest öntött felülete sima, lekerekített sugár, kb. 1-2,5 mikron. Kb. 0,75 mm falvastagságú öntvényeket lehet készíteni a homokozó vagy állandó kúpos öntés tekintetében. Közvetlenül öntheti a belső szerkezetet, például selyem készleteket, fűtőelemeket, nagy szilárdságú csapágyfelületet. Más előnyei közé tartozik a másodlagos megmunkálás csökkentésére vagy elkerülésére való képesség, a gyártási sebesség, legfeljebb 415 MPa szakítószilárdság, nagy mobilitású fémeket képes leadni.

A szerszámgyártás legnagyobb hátránya a magas költségek. Az öntőberendezések és öntőformák, a penészrel kapcsolatos alkatrészek nagyon drágák más öntési módszerekhez képest. Tehát az autóipari öntvények gyártása, amikor nagyszámú termék termelése gazdaságosabb. Egyéb hiányosságok: Ez a folyamat csak a fém nagyobb mobilitására vonatkozik, és az öntési minőségnek 30 gramm és 10 kg között kell lennie. A szokásos öntésnél az öntvények készítésének végső leadása mindig pórusokkal történik. Ezért nem végezhet hőkezelést vagy hegesztést, mert a résen belüli gáz a hőterjedés hatására lesz, ami belső mikro-hibákat és felületi csupaszítást eredményez.

A présöntési eljárásnak az alábbi hátrányai is vannak:

(1) A öntött ötvözetek korlátozottak

Még meg kell vizsgálni az anyagot, a penészgombákat és a működési módszereket.

(2) a berendezés költséges

A présöntéshez szükséges berendezések, mint a présöntőgép, az olvasztókemence, a kemence és a présöntés, valamint az egyéb költségek igen drágák.

(3) Az öntvények rossz légzárása

Ahogy az olvadék a nagy sebességű öntőforma öntőformába való töltése révén, a turbulencia, a pórusok vagy a zsugorodó lyukak helyi kialakulása okozza a szigetelés ellenállását. Jelenleg van egy olyan impregnáló módszer, amely a légzárás javítására használható.