Szelep öntési eljárással jellemzői

Szelep öntési folyamat jellemzői

Összehasonlítva más Szürkeöntvény öntési eljárással, a szelep casting gyártási folyamat, a következő jellemzőkkel rendelkezik:

① szelep casting gyártási folyamat és a vizsgálati folyamat sokkal bonyolultabb.

Szelep casting üres egy bonyolult szerkezet, úgynevezett darab héj vékony falú. A sima felületet öntvények leadott egy szót világos, különösen, hogy a sűrű hibának. Annak érdekében, hogy megfelelnek a fenti követelményeknek, casting kell vennie egy sor technikai intézkedések, mint a magas refractibility modellezés anyagok és homokos víz, modellezés kell rakott a harcot, hogy homok keménység, ésszerű cap Igazg felhasználásának biztosítása em és a szigorú ellenőrzési Pouring sebesség és a hőmérséklet. A magas műszaki követelményeknek a szelep casting casting folyamata az sokkal bonyolultabb, mint az általános öntés.

Ezenkívül a szelep casting-amellett, hogy ellenőrizze a méret, elhelyezés pontosság és megjelenése, és néhány van, a mikroszerkezet, mechanikai tulajdonságok, korrózióállóság és a roncsolásmentes vizsgálat és egyéb vizsgálatokat, így a szelep casting vizsgálat folyamat sokkal bonyolultabb.

② szelep casting a gép-hoz felszerel nehezebb

Szelep öntvény szerkezet, az alakzat sokkal összetettebb, egyes részeit vékony, karcsú darab, szegény merevség. Amikor a gép a megmunkálás, a helymeghatározás és a szorító nehezebb, így gyakran igényelnek összetett speciális kellék.

Néhány szelep alkatrészek, alsó pontosságát, magas felületi érdesség, és néha még a használata nem feldolgozás felszíni elhelyezése alapfelület elhelyezése. És a feldolgozás, a tömítő felületen és más, a pontosság és a felületi érdesség követelmények nagyon magasak, nehéz a feldolgozás minőségének biztosításához. Emiatt a folyamat szükségleteinek kielégítése érdekében gyakran kell javítani a helymeghatározás pontossága felületre, és csökkenti a felületi érdesség, vagy -feldolgozó felszíni feldolgozása a helymeghatározó felület, amely megnöveli a szelep gyártási folyamat.

③ nehéz gépi feldolgozása

Köszönhetően a széles változatosság-ból szelep anyagok öntvények, továbbá a különféle öntöttvas, szén-acél, a nagy szilárdságú, a legtöbb korrózióállóság és vágás teljesítmény kemény anyag nagy szegény, nehéz elérni a szükséges részei a processin g pontosság és felületi érdesség a tömítő felület geometriai alakjától pontosság és felületi érdesség követelmények szelep casting magasak, így növelve a nehéz a szelep casting machining. Ugyanakkor a casting anyagvágó teljesítmény szelep van rossz, hanem hogy a szelep casting feldolgozási módszerek, szerszámanyagok, vágás technológia és berendezés, és így hozta a sok új problémát.

Szelep casting gyártási folyamat sajátosságai, a szelep casting gyártási folyamat és a vizsgálati folyamat sokkal összetettebb, a szelep, így a gép-hoz felszerel nehezebb, a szelep casting machining nehéz.