A szelepöntési gyártási folyamat a következő jellemzőkkel bír

A szelepöntési gyártási folyamat a következő jellemzőkkel bír:

① a szelepöntési gyártási folyamat és az ellenőrzési folyamat összetettebb.

A szelep-öntvény blank egy vékony falú héjdarabok összetett szerkezete. Az öntvények sima felületet igényelnek, egy szót egyértelművé tesznek, különösen sűrű hiba esetén. A fenti követelmények teljesítése érdekében az öntésnek számos műszaki intézkedést kell meghoznia, mint például a nagy viszkozitású anyagmodellező anyagok használatát és a homokvíz szabályozását, a modellezést úgy kell rétegezni, hogy biztosítsa a homok keménységét, az elfogadható kupakrendszer használatát és a szigorú ellenőrzést Öntési sebesség és hőmérséklet. A magas műszaki követelményeknek köszönhetően a szelepöntés öntési folyamata sokkal bonyolultabb, mint az általános öntvény.

Ezenkívül a szelepek öntése mellett ellenőrizni kell a méretet, a helymeghatározást és a megjelenést, és néhányuk a mikroszerkezetre, a mechanikai tulajdonságokra, a korrózióállóságra és a roncsolásmentes vizsgálatokra és más vizsgálatokra is kiterjed, ezért a szelepöntési ellenőrzés összetettebb.

② szelep öntés a gépre telepíteni nehezebb

Szelepöntő szerkezet, az alak összetettebb, egyes részek vékony, karcsú darabok, gyenge merevség. A gépen történő megmunkálásnál a helymeghatározás és a befogás nehezebbé válik, ezért gyakran összetett speciális rögzítésre van szükség.

Egyes szeleprészek, az alacsonyabb pontosságú alapfelületek elhelyezése, a magas felületi érdesség, és néha a nem-feldolgozófelületi pozícionálás is. És a feldolgozás a tömítő felület és egyéb részei a pontosság és a felületi érdességi követelmények nagyon magasak, nehéz biztosítani a feldolgozás minőségét. Ezért a folyamat igényeinek kielégítése érdekében gyakran javítani kell a pozícionáló felület pontosságát, és csökkenteni kell a felületi érdességet vagy a pozícionáló felület nem feldolgozó felületének feldolgozását, ami növeli a szelep gyártási folyamatának összetettségét .

③ nehéz feldolgozni

A szelepanyag öntvények széles választékának köszönhetően, a különféle öntöttvas, szénacél mellett, a nagy szilárdság, a korrózióállóság és a nagy kemény anyagvágási teljesítmény nagy része is gyenge, nehéz a feldolgozáshoz szükséges alkatrészeket elérni pontosság és felületi érdesség A szeleptömítő tömítőfelület geometriai alakú pontossága és felületi érdessége magas, ezáltal növelve a szelepöntési megmunkálás nehézségét. Ugyanakkor a szeleptömítő anyag vágási teljesítménye gyenge, hanem a szelepek öntési eljárásaihoz, szerszámanyagokhoz, a technika és a berendezések mennyiségének csökkentéséhez, és sok új problémát okozott.

Valves öntési gyártási folyamat jellemzői, a szelepöntési gyártási folyamat és ellenőrzési folyamat összetettebb, a szelep öntés a gép, hogy telepítse nehezebb, a szelepöntési megmunkálás nehéz.