Szelep öntvények elemzés és a gyakori hibák javítása

1. Gázcserenyílások

Ez a fém szilárdító folyamat tud nem menekülés a gáz maradt a fém belsejében a kis lyukak kialakulását, a belső fal sima, gázt tartalmazó, az ultrahang van egy nagy visszaverő, hanem mert ez alapvetően gömb vagy ellipszoid, ez azt jelenti, pontszerű hibák, a reflexió amplitúdó érintő. A Gázcserenyílások, a öntvény is eltört egy terület hiba kovácsolás, vagy gördülő és előnyös ultrahangos vizsgálat is találtak.

2. a zsugorodás és laza

Casting vagy ingot hűtés megszilárdulása, a hangerő csökken, a az utolsó része a megszilárdulása hiánya miatt a folyékony fém a forma egy üreges-szerű hibák. Koncentrált és nagy üregek nevezzük zsugorodás, és kis, szétszórt terek nevezzük meglazult. Ezek általában található az utolsó megszilárdult része a ingot, illetve a casting központ. A belső fal pedig durva körül sok szennyeződést és finom pórusokat tartalmaz. Miatt a törvény, a hőtágulás és összehúzódás zsugorodás elkerülhetetlen, de a feldolgozási folyamat különböző módszerek különböző alakú, méretét és helyét, ha kiterjeszti az öntés, vagy öntvény test hibássá válik. Abban az esetben, tuskó, kovácsolás a öntvény lesz a maradék zsugorodása (zsugorodás maradék, maradék zsugorodás), ha nem törlődik a kovácsolás.

3. a salak

A salak az olvasztási eljárás vagy a tűzálló a kemence kemence be a folyékony fém a rétegesen és is átkerült a casting vagy öntvény test közben az öntés formájában salak hibának. A salak az általában nem jelen egyetlen állam, gyakran sűrű állapotban vagy szétszórt különböző mélységben, ami hasonlít a térfogati hibák, de inkább, hogy egy bizonyos fokig.

4. kevert

(Mint a oxidok, szulfidok, stb.) Az olvasztási eljárásban - nem-fémből való felvételével vagy adalékanyagok bizonyos részei a fém komponens nem olvad, és formában fém zárványok továbbra is mint például a nagy sűrűségű, magas olvadás pont alkatrészek - volfrám, molibdén, stb.

5. elkülönítés

A szegregáció, a casting vagy ingot elsősorban a szegregáció során az olvasztási eljárásban vagy az olvadó fém alkatrészek egyenlőtlen elosztása miatt képződött összetevők hivatkozik. Az elkülönített területeken mechanikai tulajdonságai eltérnek a teljesen fém mátrix. A különbség az túl a megengedett szabvány hatálya lesz a hiba.

(6) casting repedések

Repedések a casting is, főleg a ténynek, hogy a fém hűtés és megszilárdulása zsugorodási meghaladja a végső erejét az anyag. Alakzat tervezése és öntési eljárással dönt és a repedés a fém anyag kapcsolódik. (Mint például a forró törékenység, amikor a kén tartalma magas, hidegtörésre ha foszfor tartalma magas, stb.). A ingot is fog axiális szemcseközi repedések a nyomon követési tuskó, kovácsolás, ha nem kovácsolás, marad a kovácsolás válni a kovácsolás a belső repedések.

7. hideg szétválasztása

Ez az a döntő, főleg a casting folyamattervezés, az öntvény, ami fröccsen, masszírozó, ömlött, vagy két szál különböző irányokba (vagy több szál) kapcsolatos egyedi anyaghibára hibája) fém áramlás és más okok miatt, mert a folyékony fém felület alkotta a félig szilárd film a casting testben, formában a membrán, mint terület-típusú hibák szálláshelyén.

N

Ez az, amikor az acél az a kanál a öntvény, öntvény, öntés, mert szakadó megszakítás, szünet és egyéb okok miatt, az első szakadó folyékony fém felület a levegő gyorsan lehűtjük, a képernyő egy oxid film, új folyadék folyamatos öntés a fém törés keresztül a ingot a öntvény és egy réteges kialakulását hibák (terület típus) van a későbbi öntvény acél tuskó kovácsolás nem lehet kényszeríteni, hogy megszüntesse.

9. Az anizotrópia

Ha a casting vagy ingot lehűtjük és megszilárdult, a lehűlés sebessége a felületről, a központ különbözik, eredő-ban különböző Röntgenkrisztallográfiás struktúrák, kiállítóként a mechanikai tulajdonságok anizotrópiája és vezető anizotrópiát akusztikus tulajdonságok, a felszínen van egy másik hang terjedési sebesség és a hang csillapítása. A jelenléte az anizotrópia hátrányosan befolyásolják a méretét és helyét a hiba értékelésekor az ultrahangos vizsgálata a döntő.

javító intézkedések

(1) olvasztó berendezések a vas folyékony komponens a szegény képesség-hoz támogat és a stabilitás, a homok mixer nem jó. Az olvadt vas összetétele a tényezők, mint a koksz, a kemence típusától, a levegő mennyisége és a nyersanyag feltétel korlátozza. A gyanta homok tényezők, mint a hőmérséklet, gyanta és savas kívül is érinti. Mint homok gyakran nem átmenni a regenerációs és hűtési ágy, úgy, hogy a homok hőmérséklet magas, súlyosan érinti a homok erejét, öntés homok duzzanat komoly, ami növeli a casting zsugorodása, zsugorodás hibák általában.

(2) az üreg, a homok és ömlött a folyamat olvadt vas közvetlenül vezet trachoma és homok hibák hatását.

(3) az olvadt vas-olvasztó berendezések mindig lesz salak generáció, a szilárd és folyékony salak, valamint az olvadt vas formában salak lyukak az üregbe szakadó olvadt vas.

(4) a termelési folyamat a nitrogén tartalom az olvadt vas növeli a hőmérséklet növelése, és a szén-dioxid egyenértékű növekedésével csökken. Amikor nitrogén és hidrogén együtt, még könnyebben formában pórusokat, melyik a fő forrása.

(5) az alján a penész kevésbé merev, egyenetlen elhelyezése előtt alakja és deformáció, eredő-ban homok típusú felülete egyenetlen, mikor a típusú fel-le a szakadékot a nagyobb, ami a felszín alatti méret, rossz alakú.

(6) 2,2 m szervezet lábánál, a homok core a szakadó folyamat drift le, nem a lábánál a fő oka az egyenetlen falvastagság. A

Szerint az oka a szelep öntési hibák, mi elsősorban az, hogy a javító intézkedések következő szempontjairól:

(1) vas folyékony szén-dioxid-egyenértékben grafitizálással bővítése az öntöltő kapacitásának, az anyag felhasználásának megfelelő növekedése.

(2) Chung doboz annak biztosítása érdekében, a tömörség, a homok, homok típusú erősségét, és elősegítik a töltési kapacitás öntvény.

(3) mielőtt a típusú üreg előtt a szétszórt homok, tiszta, és gondosan ellenőriz az üreg.

(4) a kiöntés után a helyén a szakadó a szelep testület nem ömlött, szűk fedezésére, hogy megakadályozzák a szórt homok a kapu kupa és outlet-lyuk.

(5) mielőtt a szilárd folyadék ömlött a felszínen a olvadt vas tiszta; hogy javítsa a kezdeti szakadó hőmérsékletet a olvadt vas, hogy csökkentik a vas-oxid másodlagos oxidációs salak; szelep casting-amennyire lehetséges-után a kezdeti ömlött a nyílt felhasználása után a nagyszámú vékony salak; 610 mm (24 in) F test szelep, a futó ölében ízületek, kombinálva más paraméterek Amikor ömlött az Importálás exportálás a szűrő található és multichip lap szűrő a háló van közművesített monolit formában a kapuzás slagging hatásának javítása rendszer.

(6) amennyire csak lehetséges a használata a szén-acél alapanyagok, rendes szürke öntött vas- vagy gömbgrafitos öntöttvas vissza díjat; csökkenti a vas ötvözőelemet, Cr, Mn és egyéb tartalmak, saját gáz; vas-tartalmának csökkentése érdekében És az esős nap, vagy a páratartalom, a nagyobb szezon, a következő alapvető legjobb-hoz használ a fáklyát az üreg, homok core felszínre sült újra csökkenteni a homok gáz; magas hőmérsékletű szakadó kis szelepek, megkönnyíti a kipufogó a saját folyadék, és a salak generációs csökkentése érdekében való felhasználása.

(7) a szakadó 1067mm (42 in) F test szelep, annak szükségességét, hogy egy rögzített mixer ugyanazon az emeleten, az azonos Chung, a típus és a padló nem kell minden törmeléket; nem megengedett más helyeken kell csökkenteni, hogy tilos emelje fel a homok és a penész lemez együtt, hogy megakadályozza deformációja a padlón.

(8) pour 2.2n, a szelep törzsén, a mag, a mag, a mag a láb tesz gyanta mennyiségű homok, és írja be a lehető legrövidebb időn belül. A

Megtétele után a fenti javító intézkedések, a teljes termelés 2413.78t szelep, 1,15 %, a külső hulladék mértéke 1,73 %, átfogó selejt mértéke 2,88 %-a belső hulladék mértéke. Összehasonlítva a jobb hulladék aránya, a belső hulladék aránya 2.39 százalékponttal csökkent, a külső hulladék aránya 2,85 százalékponttal csökkent, az átfogó selejt aránya 5.24 százalékponttal csökkent a hatás is figyelemre méltó.