Szelep öntvények Mik azok a hiányosságok, hogy hajlamosak

Szelep casting az egyik vezető termék az a leadott, a piaci kereslet nagyon nagy. De a termelés, a nyersanyagárak úgy, hogy jelentős növelésére, a termelési költségek; termelési hatékonyság képest más öntvények az alacsonyabb és magasabb selejt aránya és egyéb tényezők, súlyos hatást gyakorolna a szelep casting kimenet. A gyárat 2005-ben a termelés több mint 2.000 tonna szelep casting, integrált hulladék közel 170t, selejt aránya több mint 8 %-os. Mi a növény szelep casting hibák az adatok elemzése, a fő oka a hulladék és annak számos javítást, és jó eredményeket biztosítja, hogy a szelep casting termelés a sikeres vizsgák aránya, és a termékek minőségének javítása.

Szelep casting termelési folyamat, a leg--bb valószínű-hoz kilenc hiányosságokat, nevezetesen: Gázcserenyílások, salak, zárványok, zsugorodás, és laza, szegregáció, hideg szétválasztása, esztergálás bőr, casting repedések anizotrópiát, gépek 580 lesz részletesen meg többsége Ez a kilenc hiányosságai.

1, a Gázcserenyílások: Ez a fém szilárdító eljárás nem sikerült megszöknie a gázt, a fém, kis lyukak kialakulásának belül maradt, a belső fal sima, gázt tartalmazó, az ultrahang van egy nagy visszaverő, hanem azért, mert alapvetően gömb alakú vagy ellipszoid, ez azt jelenti, hogy pontszerű hibák, érintő az amplitúdó tükröződik. A Gázcserenyílások, a öntvény eltört egy terület hiba kovácsolás, vagy gördülő és előnyös ultrahangos vizsgálat is találtak.

2, salak: olvasztás a salak, vagy kemence kemence tűzálló anyag hámlás a folyékony fém a folyamat, a döntő részt vett a casting vagy öntvény test, salak hibák kialakulása. A salak általában nem található egyetlen, gyakran sűrű állapotban vagy szétszórt különböző mélységben.

3, vegyes: a reakció folyamat az olvadó folyamat (mint a oxidok, szulfidok, stb) - fémes zárványok, vagy az egyes összetevők fém alkatrészek nem teljesen elolvadt és balra alkotnak egy fém zárványok, mint a nagy sűrűségű, magas olvadás pont összetétel - volfrám, molibdén és így tovább.

4, zsugorodás és laza: öntési vagy ingot hűtés megszilárdulása, a hangerő csökken, a az utolsó része a megszilárdulása hiánya miatt a folyékony fém a forma egy üreges-szerű hibák. Koncentrált és nagy üregek nevezzük zsugorodás, és kis, szétszórt terek nevezzük meglazult. Ezek általában található az utolsó megszilárdult része a ingot, illetve a casting központ. A belső fal pedig durva körül sok szennyeződést és finom pórusokat tartalmaz. Miatt a törvény, a hőtágulás és összehúzódás zsugorodás elkerülhetetlen, de a feldolgozási technológia különböző feldolgozási módszerek különböző formában, méretben és helyen, amikor kiterjeszti az öntés, vagy öntvény test hibássá válik. Abban az esetben, tuskó, kovácsolás a öntvény lesz a maradék zsugorodása (zsugorodás maradék, maradék zsugorodás), ha nem törlődik a kovácsolás.

5, szegregáció: öntési vagy ingot szegregáció elsősorban utal, hogy a folyamat a olvadó vagy fém olvasztás folyamat, mert a komponensek alkotta szegregáció egyenlőtlen elosztása, szegregáció létezik a régióban a mechanikai tulajdonságai eltérnek a a teljes fém mátrix mechanika, teljesítmény, a különbség a standard megengedett túl lesz a hiba.

6, hideg elkülönítése: ez egy egyedülálló casting egy réteges hibák, elsősorban a leadott casting folyamat tervezési, ez a folyékony fém öntési miatt fröccsenő víz, hullámok, szakadó megszakadt, vagy különböző irányból, a két (vagy több) fém áramlás találkozás és egyéb okok miatt, mert a folyékony fém felület alkotta a félig szilárd film a casting testben, formában a membrán, mint terület-típusú hibák szálláshelyén.

7, Borravaló: ez az a kanál be a ingot casting öntvény, acél, mert szakadó megszakítás, szünet és egyéb okok miatt, az első ömlött a levegőben alkotnak egy oxid film, gyorsan lehűtik folyékony fém felület továbbra is önteni, a új szakadó (folyékony típus) hibák a folyékony fém betörni a öntvény, ami nem törölte ki a későbbi öntvény tuskó kovácsolás-ban alakult.

8, casting repedések: repedések a casting is elsősorban a hűtés a fém, amikor a zsugorodás a stressz meghaladja a végső erejét az anyag okozta alakja a casting design és az öntési folyamat, hanem a fém anyag egy i mpurities (pl., ha kén tartalma magas, van forró törékenység, hidegtörésre ha foszfor tartalma magas, stb.). A ingot is fog axiális szemcseközi repedések a későbbi tuskó, kovácsolás, ha nem kovácsolás, marad a kovácsolás válni a kovácsolás a belső repedések.

9, anizotrópiát: casting vagy hűtés megszilárdulása, a felületről, a lehűlés sebessége közepén ingot különbözik, amely fogják képezni a különböző kristály szerkezete, a mechanikai tulajdonságok anizotrópiát, az akusztikai tulajdonságai is vezetett bemutatás anizotrópia, ez azt jelenti, hogy a központtól a felszínre a különböző hang terjedési sebesség és a hang csillapítása. A jelenléte az anizotrópia hátrányosan befolyásolják a méretét és helyét a hiba értékelésekor az ultrahangos vizsgálata a döntő.